Απόγονος του εαυτού σου

January 29th, 2008

Διάλεξες από τα ασβεστωμένα σκαλοπάτια μια παραδοσιακή στάμνα με ρόδακες, και τη γέμισες προσεκτικά μέχρι επάνω. Τη φούσκωσες δάκρυα, αμαρτίες και μεταμέλειεςΑμέλειες.

Αφού ροκάνισες το φαγωμένο κομμάτι ξύλου, προσπάθησες να το σπάσεις, να τ’ανοίξεις στα δυο και γρήγορα βαρέθηκες κι αποφάσεις να το πνίξεις, σαν πείραμα, μες το νερό. Σ’αυτή τη λύση κατέφυγες… Έφυγες.

Όλο το βράδυ, κοιτούσες ένα πάτωμα ίδιο με το χτες και το αύριο. Χωρίς πίστη, συνέπεια και απόλυτα συνειδητοποιημένη αγάπη, απαίτησες κουνώντας τα χέρια στον πηχτό αέρα, αναπόκριση… Απόκριση καμιά όμως.

Κι αφού είδες όλες τις πεταλούδες στο δωμάτιο να γκρεμοτσακίζονται, να διαλύονται και να σκάνε σαν παιχνιδιάρικες, νεκρές φυσαλίδες, είπες να κοιτάξεις, να σκεφτείς, να ονειρευτείς. Να δεις πού είσαι αλλά κυρίως πώς θα είσαι.

Απόγονος του εαυτού σου.

Κι έτσι, έπιασες και με τα δυο τα χέρια το πήλινο, βαρύ σταμνί και το έχυσες μπροστά στα πόδια μου. Έστρωσες το νερό και τα δάκρυα, τη συγνώμη και τα μάτια, την τύψη και τις ανοησίες, δικαιολογίες, ασυναρτησίες.

Κι εγώ είμαι ακόμη εδώ. Μόνο που από σήμερα, φορώ ένα ακτινωτό πλάσμα, ένα φως στο μέτωπό μου. Για να βλέπω πιο ψηλά και πιο χαμηλά. Για να διώχνω τις σκιές και τα κατακάθια. Και για να μπορώ να κάνω μακροβούτια μέσα στην άμμο του βυθού και τ’ουρανού.

Πηγή εικόνας: www.eso-garden.com

4 Responses to “Απόγονος του εαυτού σου”

  1. iparxeimageiaon 30 Jan 2008 at 00:31

    να διωχνεις παντα τις σκιες και τα κατακαθια..
    προσπαθουμε για το καλυτερο ακομα και μεσα στο σκοταδι ενιοτε..την καληνυχτα μου:)

  2. tzonakoson 30 Jan 2008 at 16:20

    Σήμερα πάντως έχω την εντύπωσηγ οτι νιώθεις καλύτερα, καλά.
    Αλλη ματιά κόβω, άλλον αέρα.
    Απο την άλλη, καμμια φορά δεν υπάρχει λογική.
    Αλλοτε πάλι παλεύουμε να τη βρούμε τη λογική. Ποιός ξέρει ;

  3. demonon 30 Jan 2008 at 17:53

    Καληνύχτα, καλημέρα μαγεία. Μ’αρέσει η νύχτα όπως έχεις καταλάβει. Οι σκιές όμως δείχνουν… διπλό σκοτάδι. Άρα όχι διαυγές.

  4. demonon 30 Jan 2008 at 17:56

    Johnny boy, δεν επιτρέπω τους τελευταίους μήνες στον εαυτό μου να χάνεται για πολύ. Ίσα-ίσα, για να διατηρείται η αγωνία και το ενδιαφέρον μας…

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply