Archive for April 7th, 2008

Μ’αρέσουν οι πολλές ερωτήσεις. Εσένα;

April 7th, 2008

Το Όνειρο με έβαλε κάτω κι άρχισε την ανάκριση τρίτου βαθμού και μάλιστα χωρίς προβολέα. Έτσι, στο σκοτάδι, κάτω από το νερό και το σύμπαν, βάλθηκε να μάθει. Μ’αρέσουν οι ερωτήσεις, οπότε έπαιξα. Τι με ρωτάς;

1. Γιατί κλαις; Γιατί είμαι μόνη εκεί ψηλά κι όλα τα άλλα, απλώς μια δίνη που με περιβάλλει, σα γρασίδι.

2. Γιατί δεν κλαις; Για το πράσινο μάτι μου κι αυτό που βλέπει.

3. Που είναι ο βάλτος; Οέο; … Κάτω από το πατάκι στην εξώπορτά σου.

4. Ποιός και πού είναι ο δεσμοφύλακας. Στη σοφίτα τη σκονισμένη, την αραχνιασμένη, εκείνη που φοβάσαι τόσο ενώ θες και να την νεβείς για να παίξεις; Ε, εκεί τα λαμπιόνια που ακούς να ανάβουν κάθε βράδυ, στολίζουν το λαιμό του φύλακά σου.

5. Που συναντάς μια εντελώς δική σου άβυσσο; Στα ξυπνητά μου όνειρα.

6. Περιφρονείς κάτι; Τους μεγάλους.

7. Θα ερωτευόσουν για πάντα; Όχι. Θα ερωτευόμουν για πολύ. Όχι για πάντα, γιατί δε θέλω να πονάω για πάντα. Θέλω κάποτε να βρω ηρεμία. θα αγαπούσα όμως για πάντα. Για να έχω για πάντα!

8. Γιατί πουλιούνται τα “έργα τέχνης”; Για να τα δουν περισσότεροι, να ταξιδέψουν και να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα μύθο, μια ιστορία γύρω από το όνομά τους.

9. Μήπως να αφαιρεθούν τα εισαγωγικά στην παραπάνω ερώτηση; As you wish.

10. Do you remember revolution; Θα έπρεπε; Είμαι σίγουρη πως δεν αναφέρεσαι σε αυτή που γεννάω καθημερινά, έτσι;

11. Θα ανέβαινες σ’ένα βουνό, αν το επέβαλε το ωροσκόπιο σου; Να το… επιβάλλει; Δεν θα πάω καλά με επιβολές, πειθαρχίες, κανόνες. Αν ήμουν όμως πραγματικά δυστυχισμένη, ίσως να το ‘κανα και αυτό.

12. Θα σκότωνες τον παππού σου, αν το τζάμι δεν έσπαγε απ΄τον πάγο; Τρελάθηκες έτσι; Τον πάγο θα σκότωνα με γυμνά μαχαίρια.
13. Θα μπορούσες να κλείσεις τα μάτια σου, αν η ζωή σου έστηνε καρτέρι; Ναι, θέλει τσαγανό να πηγαίνεις κόντρα και να κάνεις ό,τι δεν περιμένει ο άλλος. Ακόμη κι αν ο άλλος, είναι η ίδια σου η ζωή.

14. Θα κυλούσε η πέτρα του θανάτου το πρωί, εάν δεν κινδυνεύατε να τιμωρηθείτε από το νόμο; Τους γαμάω τους νόμους. Μη με εκνευρίζεις πρωί-πρωί.

15. Ω ναι! Τα λατρεύω τα αποσιωπητικά.

16. Θα εξετάζατε το ενδεχόμενο να διανύσετε μετά τα μεσάνυχτα απ’την αρχή μέρι το τέλος την οδό Αχαρνών, αν γνωρίζατε οτι ποτέ δεν θα σας συλλάβουν; Μήπως εννοείς «ότι ΘΑ με συλλάβουν»; Φυσικά! Πρόκληση.

17. Θα σκότωνες τον Μπους, αν σου χάριζαν 10 λαχταριστά εκλέρ; Mmm, και χωρίς αυτά. Gladly. Αλλά ναι. Αυτό θα ήταν λαχταριστό reward!

18. Θα μου έδειχνες τα σαπισμένα σου δόντια, αν έβλεπες μέσα τους τα αστέρια; Αμέ! Εσύ όμως που θα κοιτούσες;

19. Θα έπεφτες στο πηγάδι αν ήσουν θλιμμένος; Για να πιω νερό, να λουστώ ή να ξεχάσω πίσω τη ζωή μου. Όχι, ναι, ναι.

Ποιον να “χώσω” τώρα; Α, ναι. Τους: Αρλεκίνο, Βάσκες, Σκουριασμένη Γκόμενα, vvampirellaa και kalynama.

Πηγή εικόνας: gaios.wordpress.com