Archive for April 13th, 2008

Το βαγόνι

April 13th, 2008

Είδα πολλά σήμερα. Γέμισε το πράσινό μου μάτι εμπνεύσεις. Παπαρούνες, πετρόχτιστα σπίτια, χωριά γραφικά και όμορφα τακτοποιημένα, τρενάκια, απομεινάρια μνημείων, ραβασάκια αρχαίων, νεκρά μα και ζωντανή φύση, τον ήλιο να αναγεννάται μέσα από αναποφάσιστα σύννεφα.

light.jpg

Ξεκίνησα το ταξίδι μου προς τους Δελφούς με τη σκέψη και την απογοήτευση, πως η αγάπη δε φτάνει τελικά. Δυστυχώς.

Προτίμησα στην πορεία κι όσο το κοντέρ χτυπούσε 214, να σκέφτομαι τον κενό ήχο που κάνουν οι σκέψεις μου όταν χτυπάνε στα τοιχία της ψυχής μου και σαν αναγούλα, ανεβαίνουν ξανά πίσω στο κεφάλι μου για να με ενοχλήσουν.
Τον κενό ήχο παρά την πηγή του.

Έχει νυχτώσει πια.

Δεν έβρεξε. Μονάχα τέσσερις ψιχάλες ξεστράτισαν και καθίσαν στο τσουλούφι μου. Αυτό που κρύβεται κάτω από το κράνος όταν έχει τριγύρω ξένους και το πιάνουν οι ντροπές του.

Ούτε δάκρυσα σήμερα. Ούτε τα παράτησα. Τον περπάτησα ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο, μέχρι πάνω-πάνω, το στάδιο.
Ούτε και σκέφτηκα για μια στιγμή ότι η σχέση μας έχει αλλάξει. ΠΑΛΙ. Προσωρινά. Ελπίζω. Νομίζω. Ναι.

cat.jpg

Την έζησα τη μέρα σήμερα. Όλο αυτόν το στρόβιλο αδρεναλίνης, ταχύτητας, βόλτας, παρέας, συζήτησης δίπλα στο τζάκι στην Ταβέρνα του Μπάμπη (!) στα Λιβάδια. Ακόμη και την κουβέντα στο φτερό και την ιδέα που έπεσε για διακοπές μιας βδομάδας το καλοκαίρι με σας, με σκηνή, με μηχανές.

Το ρούφηξα το υψόμετρο επιτέλους. Κλείδωσα μαζί με το Ματάκι, σπίτι, τις έγνοιες και τις έννοιες «αγαπώ-διεκδικώ-εξωτερικεύω» και κίνησα για την Αράχωβα και τους Δελφούς.

stadium.jpg

Και πέρασα καλά. Μα τώρα γύρισα πίσω. Σπίτι. Σε σένα. Και κάθε που σε βλέπω αναρωτιέμαι γιατί, ρε πούστη μου, να μην αρκεί η γαμημένη η αγάπη. Και τώρα θα πάω να κάνω ένα παγωμένο ντους. Να βγάλω από πάνω μου τον ιδρώτα και την υγρασία. Και να κολλήσω σαν patch νικοτίνης τον Μορφέα και τα καλούδια που έχει να προσφέρει.

Θα μου πεις, ποιον κοροϊδεύεις; Ποιον, τι αποφεύγεις; Μάλλον κανέναν και τίποτα. Αλλά είμαι πολύ κουρασμένη και αλλού για να τσακωθώ πάλι μαζί σου. Να σε προκαλέσω και να απαιτήσω να συζητήσεις.

Go to hell and take this (me) with you.

(Πηγή εικόνας: www.realraptalk.com )