Archive for May 5th, 2008

Against the odds

May 5th, 2008

Έχει πλάκα έτσι, δε βρίσκεις; Όλοι μα όλοι να ποντάρουν τις μάρκες τους στο κόκκινο κι εσύ, πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, ίσως και λογική, να αφήνεις τη ζωή σου όλη πάνω στο Μαύρο!

Και ναι, είναι χορταστικό όταν είσαι ο μόνος που διασκεδάζεις με τον πόνο σου. Με τον πόνο. Κυλιέσαι στο μάρμαρο κι άξαφνα σε πιάνει ένας πόνος στη στήθος. Σε τσιμπά και σου κόβει την ανάσα. Κι από εκεί που δεν μπορείς ούτε να τεντώσεις το σώμα σου, να πάρεις μεγάλη μπουκιά οξυγόνου, εσύ να σκας στα γέλια. Να σε πιάνει νευρικό γέλιο. Να γελάς επειδή πονάς. Να γελάς επειδή πονάς και γελάς!

Κι απλώς να αφήνεσαι στο μαύρο…

Πηγή εικόνας: dimolog.blogspot.com

Ayreon

May 5th, 2008

Ανακάλυψα, πρόσφατα δυστυχώς –το δυστυχώς πηγαίνει στο πρόσφατα-, τους Ayreon. Δεν είναι ακριβώς συγκρότημα…

Είναι project του Δανού μουσικού και συνθέτη, Arjen Anthony Lucassen, ο οποίος καταφέρνει να συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα του gothic, heavy metal, death, power, progressive είδους και να κατασκευάσει με νότες, πεντάγραμμα και αστείρευτο ταλέντο ροκ όπερες. Κάθε τραγουδιστής ενσαρκώνει κι έναν ήρωα και η ιστορία αρχινά!

Τελευταία -προτελευταία πλέον- δουλειά είναι το αριστουργηματικό «01011001». Τις φωνές τους «δανείζουν» τραγουδιστές από συγκροτήματα, όπως είναι οι Blind Guardian, After Forever, Evergrey, Pain of Salvation, Katatonia, Epica, Planet X, αλλά και ο Tobias Sammet (Avantasia). Ενώ και οι μουσικοί του δίσκου είναι κορυφαίοι.

Δεν έχω προλάβει να ακούσω ακόμη το EP που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα ο Ayreon, το «Elected». Θα γράψω όταν το μελετήσω.
Πάντως το «01011001» το έχω ξεσκίσει. Κάθε μέρα, πολλές φορές στα ηχεία και το ακουστικό μου μικροσκόπιο. Πραγματικά εξαιρετική δουλειά και καλές φωνές.

(αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για το project Ayreon, πήγαινε στο www.ayreon.com)