Archive for October 1st, 2008

Καλό μήνα μ’ένα παραμύθι…

October 1st, 2008

Ίσως να ‘πρεπε να το πακετάρω για μένα, μέσα μου. Δεν ξέρω. Ήθελα όμως να το καρφιτσώσω σε αυτό, τον διαδικτυακό καθρέφτη.

Έφτιαξα ήρωες. Παιδικούς. Και χτυπώ παλαμάκια με τα μαλλιά και τα δάχτυλά μου.

Πίκι, το Πιθήκι!

Φάρος, ο Φαράσης.

Νόνη, το Κανόνι.

Ρενάτα, η Ντομάτα.

Άννα, η Τσουγκράνα!

Ίνα, η Κουζίνα.

… !

Τσούλησα τους ήρωές μου προς τη μεριά σου κι εσύ μου ‘πλεξες παραμύθι μαγικό και μου το ‘πες τούτο το πρωινό…

Μια μέρα, ο Πίκις, το Πιθήκι έκοβε βόλτες στο δάσος και πάτησε κατά λάθος πάνω στην Άννα, τη Τσουγκράνα. Τον πιάσαν οι πόνοι κι αμέσως αναζήτησε τη Ρενάτα τη Ντομάτα για να του πει ποιος ξέχασε στη μέση του δάσους την Άννα τη Τσουγκράνα. Η Ρενάτα η Ντομάτα τον έστειλε στη Νόνη το Κανόνι, που όλα τα έβλεπε από κει ψηλά. Κι αυτή με τη σειρά της, έστειλε τον Πίκι το Πιθήκι στον Μιχάλη τον Μπουκλίτσα, ο οποίος περιποιούνταν τον κήπο του με τη βοήθεια του Φάρου του Φαράση.

«Μα πως γίνεται να ξέχασες καταμεσής του δάσους ολόκληρη Άννα Τσουγκράνα; Παραλίγο να χτυπήσω την ουρίτσα μου», αποκρίθηκε ο Πίκις, το Πιθήκι. Ο Μιχάλης ο Μπουκλίτσας, χωρίς να χρονοτριβεί τον έστειλε στην Ίνα την Κουζίνα, για να βρει τη γυναίκα του, τη Φοίβη το Φοιβάκι, η οποία έψηνε κέικ για όλα τα ζωάκια του δάσους! Με φόρα άνοιξε την πόρτα της Ίνας της Κουζίνας ο Πίκις το Πιθήκι κι εκεί που ετοιμαζόταν να ζητήσει εξηγήσεις από τη Φοίβη το Φοιβάκι, μύρισε το κακάο, τις φλούδες πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλλα και την αχνιστή ζύμη που είχε μόλις βγει από το φούρνο και… κοκάλωσε. «Φοίβη το Φοιβάκι! Τι καλό μας ετοιμάζεις σήμερα; Πέρασα απλώς για μια καλημέρα… Α, και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ»!!!

Παραμύθι είναι κι αν έχεις οίστρο, ακολούθα. Εγώ, δίνω μια στο κουβάρι με τις μαγικές πλεξούδες, το σπρώχνω προς τη μεριά σου και προστάζω… Φτιάξε ήρωες και μια ιστοριούλα…

Παραλήπτες: Μαλινάκι, Πριγκιπέσσα, Μάνια-κη ξανθιά, Άρης, Βάσκες, Vvampirellaa, Κωστής, Αγγελάκι.

Καλό μήνα!!!

Πηγή εικόνας: elfka.deviantart.com