Archive for March 6th, 2009

“You can’t see tears in the rain”

March 6th, 2009

Δε με ενδιαφέρει ρε παιδί μου να πάρεις το μέρος μου.

Δε με ενδιαφέρει τελικά ούτε να σε πείσω.

Ναι, αξίζω πολλά περισσότερα. Ναι, είμαι μορφωμένη. Ναι, πήρα τα καλύτερα. Ναι, έχω πολύ γερό μυαλό, οξυδέρκεια, αντίληψη, ταλέντα, παρελθόν κι εμπειρίες. Και ναι, μπορώ να σε κολλήσω στον τοίχο αν το θελήσω.

Μπορώ να κάνω τα περισσότερα πράγματα και μάλιστα πολύ καλά, με ελάχιστη προσπάθεια.

Μαθαίνω γρήγορα. Και πονάω «γρήγορα». Εύκολα.

Αυτή είναι η επιλογή μου.

Να μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου και να μπορώ να βυθίζομαι σε αυτόν. Μόνη.

Θέλω να δουλεύω για τον εαυτό μου. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απειροελάχιστα χρήματα. Τουλάχιστον δεν έχω κάποιον πάνω από το κεφάλι μου να με φτύνει. Και τουλάχιστον είμαι ήρεμη.

Κι έχω λιγότερο πόνο γύρω μου, μέσα μου.

Χωρίς καρκίνο. Με ευχή την ευτυχία, πάντα!

Εύχομαι…

Να είμαι εγώ…

(όπως με γνώρισα)

Destiny – Jennifer Rush

Καληνύχτα ομίχλη

March 6th, 2009

Διαφημίσεις. Χιλιάδες κραγιόνια. Χρώματα γυαλιστερά, στρογγυλά, έντονα, αψεγάδιαστα.

Κι εγώ, άβαφτη στρέφω το κεφάλι μου προς τον καθρέφτη και κοιτάζω αυτό το χλωμό δέρμα. Λευκή επιδερμίδα, μαλακές βλεφαρίδες, πράσινο μάτι χωρίς περιγράμματα και σκιάσεις, χείλη πορτοκαλιά γεμάτα αίμα και κεραυνούς. Μάγουλα ροζ και στρογγυλά, μέτωπο με ελαφρές ρυτίδες δίχως ίχνος κουκούλας, μαλλιά φρεσκολουσμένα, φουντωτά, που χρυσίζουν κάτω από τη νέον λάμπα. Χωρίς χτένισμα, πιάστρες και φιόγκους.

Τι να καλύψω με το κραγιόνι που μου τείνεις;

Να βάλω χρώμα στο ασπρόμαυρο πόστερ μου ή να κεντήσω τις λεπτομέρειες στην αντανάκλασή μου; Να μουτζουρώσω τα χείλη μου μεγαλώνοντάς τα; Κάνοντάς τα τεράστια και υπερβαίνοντας τις γραμμές; Να βγω έξω από τα όρια και να πασαλείψω χυδαία το ίδιο μου το δέρμα; Το λόγο και το πάθος μου;

Ή μήπως να προσθέσω δυο κατακόκκινες βούλες στα μήλα μου επάνω; Να δείξω παιδούλα, να δείξω μακιγιαρισμένη, αναψοκοκκινισμένη, κρύα.

Περιμένω λίγο μέχρι να αρχίσει να αχνίζει η καμινάδα στο απέναντι σπίτι. Κι όταν αυτό συμβεί, θα σκαρφαλώσω σαν αίλουρος στη στέγη την κεραμιδί και θα κουρνιάσω δίπλα στον καπνό του τζακιού.

Πηγή εικόνας: oseshina.deviantart.com