Archive for December 12th, 2009

Η επιθυμία μιας σκιάς…

December 12th, 2009

Οι σκιές της ζωής είναι ύπουλες, βαριές και συνήθως σε κρατάνε πίσω πεισματικά. Τις φαντάζομαι σαν αρχικό σίγμα. Στρόγγυλες, βαθιές, τρομακτικές, με μια ουρίτσα να ξεμυτίζει και να σε κάνει να νομίζεις πως τούτο το σχήμα έχει συνέχεια. Αμ δε.

Αυτή είναι και η παγίδα του. Αυτές οι σκιές δύσκολα έχουν συνέχεια. Δύσκολα σε αφήνουν να ενώσεις κει πάνω πορείες και ξεκινήματα. Γι’αυτό και συνήθως όσα συμβαίνουν μετά τις σκιές του παρελθόντος, είναι απλώς ολόφρεσκα πράγματα, που μοιάζουν ξέμπαρκα, ξεκρέμαστα.

Ασυνέχειες…

Το σπάνιο να βρεις στο παρελθόν της ζωής, είναι το σίγμα τελικό. Μια καμπύλη ανοιχτή, πολλά υποσχόμενη, σχεδόν θελκτική με άκρα, που σε δελεάζουν να τα συνεχίσεις. Να μη διακόψεις βίαια τους δεσμούς, μα τα πάρεις με το μαρκαδόρο και να τραβήξεις παρακάτω.

Να κάνεις το παρελθόν παρόν, με έργα που έχουν λογική, συνέπεια, όραμα και σκέψη από πίσω. Αυτό είναι το δύσκολο.

Ναι όντως. Οι σκιές σπάνια σε αφήνουν να κυριαρχήσεις πάνω τους. Αυτό είναι το παρελθόν. Η βασιλεία. Κάπου-κάπου όμως, το παρελθόν γίνεται μεγαλόψυχο και σου δίνει ευκαιρίες να τραβήξεις τα σχοινάκια από τα στόρια του, να τα σηκώσεις και να προχωρήσεις να δεις πού θα φτάσεις!

Πηγή εικόνας: michikaichano.deviantart.com