Ζω σ’ένα κουτί

June 22nd, 2009

Όλη μου η ζωή έχει γίνει ένα δωμάτιο. Το δωμάτιο όπου δουλεύω. Είσαι κι εσύ μέσα σε αυτό. Κάθεσαι στο διπλανό, από εμένα, γραφείο και γράφεις. Αλλά γράφεις διαφορετικά από μένα. Εγώ γράφω λέξεις, εσύ σύμβολα, κώδικα. Και η ζωή μου ολάκερη έχει γίνει αυτό το δωμάτιο. Το ένα δωμάτιο.

Με τις οθόνες και τα γραφεία. Με τον ανεμιστήρα οροφής και τη μεγάλη τηλεόραση, απέναντι. Με το πολυμηχάνημα, τελευταίο απόκτημα, το τηλέφωνο, τις χιλιάδες σημειώσεις, τα χαρτιά, τα μολύβια, τα κεριά, τα βιβλία, τα ξεχασμένα δημοσιογραφικά «τρόπαια». Αυτό το δωμάτιο είναι πλέον η ζωή μου.

Μέχρι τώρα η ζωή μου ήταν σκόρπια σαν τον χρόνο. Σαν πυξίδα. Παντού έδειχνε, παντού ήταν και παντού πήγαινε. Δε μαζευόταν, δεν κλεινόταν, δε χωρούσε!!!

Και τώρα… ένα δωμάτιο είναι τα μέτρα που της πήραν. Ένα δωμάτιο της ράψανε. Ένα δωμάτιο η ρότα της. Πόσα εκατοστά από τον έναν τοίχο στον άλλο; Και πόσα η ασφάλειά της;

Πόσα χιλιοστά είναι ο κόσμος της;

Πηγή εικόνας: sbv20.deviantart.com

2 Responses to “Ζω σ’ένα κουτί”

  1. Εύηon 22 Jun 2009 at 10:40

    Ναι αλλά ενα καλοδιακοσμημένο χρωματιστο και πολυ ζεστο δωματιο …και πολυ high tech επισης!!;-) Γύρισα και επεζησα μικρη( αν εξαιρεσουμε ενα ματι στο χρωμα της φωτιάς) …φιλακια…

  2. demonon 22 Jun 2009 at 15:34

    To… πύρινο μάτι σου ε?! Θα μου τα πεις ΌΛΑ κι αφού επέζησες, σου αξίζει έπαινος. Το λιγότερο. Όσο για το δωμάτιο… οκ, αλλά δεν παύει να είναι ένα δωμάτιο και μία ζωή σε αυτό.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply