Χρόνια πολλά – Το 28ο κλειδί

April 4th, 2010

Τρελαίνομαι για βεγγαλικά. Την ώρα που ψιχαλίζουν τις σύντομες λάμψεις τους πάνω από το κεφάλι μου, νιώθω να με σκεπάζουν με απίστευτη ενέργεια, αυτά τα χρωματιστά μανιτάρια. Είμαι Χαλκιδική και φέτος, οι πολύχρωμες αστραπές δεν διήρκησαν πολύ. Ακολούθησε και αυτή η χαρά την οικονομική κρίση φαίνεται.

Είμαι στο οικογενειακό σπίτι με τον άντρα, τον μπαμπά του, τον αδελφό του και τη γυναίκα που μόλις πριν ένα μήνα παντρεύτηκε. Από τη Μαλαισία. Για την κάρτα… Παράξενο ζευγάρι. Αγενές και θρασύ μαζί. Τον κοιτάζω και μετά τον άντρα, ψάχνω να βρω πώς μπορεί αυτοί οι δυο να είναι αδέλφια και σταυροκοπιέμαι. Ευτυχώς. Διάλεξα το σωστό αδελφό: )))

Λερώνω το τραπεζομάντιλο με τσίπουρο και μελετάμε τη Βούλα. Για εκείνη έπεσε, για να γευτεί κι εκείνη τα γράδα, που καίνε τον ουρανίσκο…

Είμαι Χαλκιδική για Πάσχα. Για τον μπαμπά του άντρα. Για τη μικρή οικογένεια. Πως είναι η Μικρή Ιταλία; Αύριο ψήνουμε κατσίκι. Θα το ζήσω και αυτό. Ένα τεράστιο τραπέζωμα θα στηθεί στο κτήμα, πάνω στο γκαζόν, δίπλα στις ελιές, γύρω από τις γάτες, τα λουλούδια και τις πεταλούδες.

Το ζώο θα στροβιλιστεί τόσες φορές μέχρι να ζαλιστεί. Ο κόσμος θα χαρεί με τις μυρωδιές του λίπους και της τσίκνας. Το κρασί θα ευφράνει τις ανυπόμονες καρδιές και θα κολλήσει μουστάκια στις γραμμές των χειλιών, χαμόγελα.

Το 28ο κλειδί ήρθε. Η μπλογκόσφαιρά μου, αυτή η αδυσώπητη, αόρατη σφαίρα μου που μιλά μόνο για μένα, για τα δικά μου κλειδιά, για τους δικούς μου καπνούς, έκλεισε τους 28 μήνες εδώ, τριγύρω σου.

Χρόνια μου πολλά. Θα στο σπάσω το αβγό, θα δεις!

Πηγή εικόνας: snopprinses.deviantart.com

4 Responses to “Χρόνια πολλά – Το 28ο κλειδί”

  1. princesson 04 Apr 2010 at 19:38

    Χριστος Ανεστη. Χρονια πολλα, παντα με τις σωστες επιλογες, τις σωστες μυρωδιες και γευσεις, και παντα στις σωστες δοσεις ευχομαι!

  2. demonon 05 Apr 2010 at 00:29

    Σ’ευχαριστώ μανούλα! Αντεύχομαι. Πειράζει όμως οι δόσεις μου να είναι μεγάλες?!

  3. princesson 05 Apr 2010 at 03:18

    αληθεια ειναι πως οι σωστες δοσεις ειναι -παντα- βαρετες. Οπως κι οτι ειναι -παντα- ασφαλεις…. Μεγαλες λοιπον αμα τις θες ετσι…. αλλα παντα στη σωστη αναλογια και απο τα σωστα υλικα…

  4. demonon 05 Apr 2010 at 20:57

    Εντάξει λοιπόν ρε μάνα. Τα σωστά υλικά είναι απαραίτητα, ναι! *

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply