Ποιον είπες μεγάλο ρε;

April 23rd, 2008

Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω την απατηλή αίσθηση πως η Μαμά Χρόνος με δουλεύει και μου στέλνει τα γενέθλιά μου νωρίτερα. Είτε επειδή δεν είμαι ακόμη κατάλληλα προετοιμασμένη ψυχολογικά είτε επειδή θα ήθελα ένα μήνα ακόμη, βρε αδελφέ, για να πατήσω στο πιο πάνω, ηλικιακά, σκαλοπάτι, εμένα μου κακοφαίνεται μια φορά αυτή η φάρσα.

Μην μπερδεύεσαι. Πάντα τη λάτρευα την ημερομηνία των γενεθλίων μου. Θεωρώ πως είναι το πιο εγωιστικό πράγμα που μπορεί να έχει κανείς. Γενέθλια… Αχ… Η δική μου ημερομηνία. Η μέρα κατά την οποία άνοιξα τα ματάκια μου και ούρλιαξα «Ωχ θεέ μου, τι είναι τούτο;»!

Είναι η μέρα που άρχισα να υπάρχω με υλική υπόσταση. Είναι η μέρα που προστέθηκα κι εγώ στη ζωή κάποιων ανθρώπων, στον αργαλειό της μοίρας, στο ψηφιδωτό του σύμπαντος.

Και πάντα, μα πάντα, τα γενέθλιά μου σήμαιναν διήμερο, τουλάχιστον, «γλέντι». Την προηγούμενη μέρα έβλεπα οικογένεια, έτρωγα σε καλά εστιατόρια και στο καπάκι έβγαινα με φίλους και ξενυχτούσα σε υπόγεια μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών μου να μη βρίσκουν το έδαφος. Ανήμερα, πάντοτε δούλευα σαν το γαϊδουράκι, και μόλις σχολούσα αλήτευα για δεύτερη μέρα. Έως ότου όλες μου οι φλέβες να γεμίσουν οινόπνευμα. Μέχρι πάνω-πάνω στο στόμιό τους.

Φέτος, ελπίζω σε μια έκπληξη που θα διοργανώσει ο άντρας ακούγοντας την προτροπή μου: «Θα μου κάνεις καμιά έκπληξη;»… Σα να του λέω: «ΚΑΝΕ ΜΟΥ!».

Ναι, τρελαίνομαι για εκπλήξεις. Το έχω ξαναπεί ε; Φέτος, δεν ξέρω. Σίγουρα θα είναι διήμερη η φιέστα. Έχω πολλούς λόγους άλλωστε.

Είμαι με τον άντρα. Θα είμαστε μαζί. Ναι, φαντάζομαι πως αυτό είναι καλό : ) Τώρα για τα υπόλοιπα… απλώς ελπίζω να μην πάψω ούτε κλάσμα δευτερολέπτου να χαμογελάω σαν αλιτήριο πλάσμα!!!

Άντε, 8 και σήμερα.

Πηγή εικόνας: www.medi-ba.com

15 Responses to “Ποιον είπες μεγάλο ρε;”

  1. Μενεξεδιάon 23 Apr 2008 at 12:19

    εμ έτσι! Θέλουν οδηγίες οι άντρες! Άσε την φύση της έκπληξης στον άντρα αλλα βεβαιώσου οτι θα κάνει έκπληξη! Και επειδή δεν τα πάω καλά με τις ημερομηνίες σε σημείο να μου το λες χτες και το το ξεχνάω… πάλι χτες. φρόντισε να μετράς κάθε μέρα αντίστροφα και για εμάς :) Σου έκανα πρόταση για απόψε. Είσαι μέσα;

  2. Rusty Rockeron 23 Apr 2008 at 12:39

    Πρωτομαγιά είπαμε; Χιχιχιχι. (Doomsday για μένα – πρωτομαγιά γνώρισα τον ex husband).
    ΕΚΠΛΗΞΗ από άντρα; Αν γίνει αυτό, μετά θα πιστέψω στον Άγιο Βασίλη. (Υπεραισιόδοξη… βρίσκεις;)

  3. demonon 23 Apr 2008 at 12:58

    Μαλινάκι, θα ήμουν γαμώτο αν δεν αποφάσιζα να το παίξω σύζυγος απόψε. Πάντως, το δέλεαρ του αλκοόλ, σχεδόν έπιασε : ) Θα μετράω, θα μετράω, μέχρι τελευταίας σταγόνας. *

  4. demonon 23 Apr 2008 at 13:01

    Σκουριασμένο ΡΟΚ, αν είναι να με θυμάσαι, συνδυάζοντας τα γενέθλιά μου με τον πρώην, ας είναι! (εγωισμός στα φόρτε του). Μωρέ θα την κάνει την έκπληξη. Έστω και… εκπαιδευμένα. Κάτσε, μην το γκαντεμιάσω. Κι εσύ, θα (ξανά)πιστέψεις στον Santa Αφρατούλη.

  5. demonon 23 Apr 2008 at 13:11

    Μαλινάκι, μέχρι και bold το έκανα το countdown για να μη χάσεις ούτε μέρα!

  6. Μενεξεδιάon 23 Apr 2008 at 13:14

    να ‘σαι καλά γιατί αν το ξεχάσω ξέρω τι θα μου σούρεις μετά! χαχαχαχα

  7. demonon 23 Apr 2008 at 14:19

    Ακριβώς!

  8. Vassiaon 23 Apr 2008 at 19:27

    Καλή Ανάσταση να έχεις.
    :-)

    Συντροφιά με ότι αγαπάς΄.

  9. kalynamaon 23 Apr 2008 at 21:03

    Καλή μου εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Ό,τι καλύτερο και όσα λαχταράς να είναι συνεχώς δίπλα σου

    Σε φιλώ :-)))

  10. princesson 23 Apr 2008 at 22:02

    Μετρας εναν ακομα χρονο υπαρξης, εναν ακομα χρονο που τα κατάφερες, ενα χρονο ακομα που σε εμαθε πράγματα, ενα χρονο ακομα που σε τσακισε… Ειναι ωραιο να μετράμε ενα ακομα χρονο τελικά… σημαινει οτι τη βγάλαμε καθαρή ακομα μια φορά! (Να κοιταω και γω το countdown γιατι θα με αποκληρώσεις σα μάνα!)

  11. demonon 23 Apr 2008 at 22:39

    Σ’ευχαριστώ Vassia μου, κι εσύ. Με όποιον και ό,τι…

  12. demonon 23 Apr 2008 at 22:40

    Να ‘σαι καλά, Kalynama. Αντεύχομαι. Να ξεκουραστούμε, να ξελαμπικάρουμε, να ρουφήξουμε όση περισσότερη Βυζαντινή Μουσική αντέχουμε. Κάνει καλό, αποδεδειγμένα. Τέλειο ηρεμιστικό : )

  13. demonon 23 Apr 2008 at 22:41

    Ναι, τη βγάλαμε καθαρή και σήμερα. Αυτό το χρόνο, αυτό το μήνα, αυτό το λεπτό! Να το κοιτάς, να το κοιτάς, μάνα. Αλίμονό σου…

  14. Constaninoson 24 Apr 2008 at 20:56

    Έλα μωρέ, ένας αριθμός είναι 😉

    Εξ άλλου έτσι όπως γράφεις, εγώ βλέπω έναν νέο άνθρωπο, ένα ίσως νεότερο και από μένα (είμαι 21) και δεν εννοώ ανώριμο, εννοώ γεμάτο ενέργεια 😉

    Άντε καλή Ανάσταση!

  15. demonon 24 Apr 2008 at 21:45

    Ναι, Κωνσταντίνε, είμαι ηφαιστειογενής άνθρωπος!!! Γεμάτη ενέργεια, νεύρο κι εκρήξεις! Σ’ευχαριστώ που το πρόσεξες. 21; Μπα, πριν από 10 χρόνια ίσως : ) Είναι ένας αριθμός μονάχα για την επιστήμη των Μαθηματικών. Για μένα, είναι πολλά περισσότερα. Καλό Πάσχα, καλή ξεκούραση.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply