Η γάτα μου το ‘σκασε!

demon March 2nd, 2009

Hey! Γύρισα! Που ήμουν;

Αφισοκολλούσα το μούτρο του Ματακίου κατά μήκος της Πατησίων. Ενημέρωνα τη γειτονιά πως έχασα τη γάτα μου και γινόμουν ρόμπα τα βράδια όταν έβγαινα έξω, μες το ξημέρωμα κρατώντας μια κονσέρβα κι ένα κουτάλι, για να τη βρω.

Ναι, ναι, τη βρήκα. Ευτυχώς δηλαδή! Μετά από ένα εικοσιτετράωρο, πολλή αγωνία και στεναχώρια, κατάφερα να την εντοπίσω.

Κρυμμένη ανάμεσα σε παλιά έπιπλα σε ένα υπαίθριο κατάστημα με συρματοπλέγματα και λουκέτα.

Τη φώναξα, μου απάντησε αμέσως. Έκανε σαν τρελή, αλαφιασμένη. Τη δελέασα με την κονσέρβα που είχα σκεφτεί για καλή μου τύχη να πάρω μαζί. Πέρασε το συρμάτινο τοίχος. Την πήρα αγκαλιά. Διέσχισα το δρόμο. Και μπήκα σπίτι.

Με τη γάτα μαζί.

Όλα είχαν τελειώσει αισίως. Κι εκείνη ήταν απόλυτα υγιής. Χωρίς ούτε μία αμυχή επάνω της.

Συγνώμη που άργησα να σου γράψω. Αλλά όλες αυτές τις μέρες είμαι αλλού. Αιστάνομαι το κορμί μου, τα πόδια μου, βαριά. Είμαι ανακουφισμένη και σαστισμένη. Δουλεύω πολύ. Και η οικογένειά μου ολοκληρώθηκε ξανά μετά από αυτή την επίπονη περιπέτεια.

Α, ξέχασα να σου πω. Μένω στον 4ο.

black.jpg

4 Responses to “Η γάτα μου το ‘σκασε!”

  1. phlou...flison 02 Mar 2009 at 18:53

    Μη μου πεις πως είναι τούρκος ο γάτος, γιατί θα τον ζηλέψω (όπως και το ομώνυμο άσμα)

  2. demonon 03 Mar 2009 at 01:55

    lol, είναι είναι! Καλή βδομάδα φλού-φλη.

  3. ελένηon 30 Sep 2009 at 15:58

    πόσο μακρυά από το σπίτι σου την βρήκες; έχασα προχτές τη δικιά μου και δεν την βρίσκω πουθενά….άφαντη….(εγώ πέμπτο μένω)

  4. demonon 05 Oct 2009 at 13:34

    Ok… Τη βρήκα ένα τετράγωνο μακριά. Κρυμμένη σε μια υπαίθρια έκθεση επίπλων, ανάμεσα σε τραπεζάκια. Δεν πήγε μακριά. Είναι όμως παράξενο το ότι διέσχισε το δρόμο και μιλάμε για την Πατησίων!
    Η δική σου έπεσε ή υπάρχει υπόνοια ότι κάποιος την έσπρωξε; Έχετε τέντες ή δέντρα από κάτω; Αν ναι, ίσως πιάστηκε, οπότε προσγειώθηκε πιο ομαλά.
    Εγώ είχα κολλήσει σε όλη τη γειτονιά αφίσες της με το τηλέφωνό μου και πέρασα και από δύο κτηνιατρεία στην περίπτωση που κάποιος την πήγαινε.
    Επίσης, το βράδυ που βγήκα να την αναζητήσω, είχα μαζί μου μια κονσέρβα και κουτάλι και το χτυπούσα ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ το όνομά της.
    Θα σε συμβούλευα να βγεις βράδυ, όπως συμβούλευσε κι εμένα μια κτηνίατρος. Και λέω βράδυ, γιατί είναι πιο ήσυχα και θα μπορέσεις να την ακούσεις. Ψάξε σε σκοτεινά σημεία. Αν είναι ήδη τόσες μέρες, θα πεινάει οπότε θα έχει αναζητήσει τροφή και νερό. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ, ελπίζω ειλικρινά να τη βρεις τη γατούλα σου.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply