Διαδηλώνοντας στο… πουθενά (εκεί ζω)

demon April 22nd, 2010

Έβαλες εσύ τον κωλάρα σου στο πεζοδρόμιο από τις 07:50, που αν δεν απατώμαι είναι ακόμη ώρα κοινής ησυχίας παρακαλώ, πήρες την ντουντούκα, έστρωσες το ψευτο-χαρτάκι, κρέμασες το πανό μέσα από δύο στήλους, μοίρασες και πέντε flyer, έκλεισες και την είσοδο προς το  σούπερ μάρκετ με τελείως “έτσι θέλω!” τακτική και… γέμισες τον τόπο με συνθήματα ανά μία ώρα. Σαν τον κούκο δηλαδή.

Ήθελα να ήξερα, τα μαλακισμένα απέναντι από το σπίτι μου, ηλικίας 19-24, που εναλλάσσουν βάρδιες γελοιωδώς μεταξύ τους, που από τις 07:50 μέχρι τις 19:00 χτες ήταν απέναντι και ανά μία ώρα, ακόμη και μεσημεριάτικα, έσκουζαν κάτι ανύπαρκτα, είναι τελείως βλαμμένα; Τουλάχιστον πληρώνονται για να με ενοχλούν;

Ρε συ Αλέκα… πάμε καλά ρε; Θέλετε να περάσετε το μήνυμά σας, και βρήκατε να ‘ρθείτε και να τη στήσετε στην Πατησίων απέναντι από το…. πουθενά; Εδώ δεν έχει, αν δεν σου τα έχουν πει, ούτε υπουργεία, ούτε υφυπουργεία, ούτε σπίτια πολιτικών και γραμματέων, ούτε και θα περάσει κανείς επίσημος για την επόμενη δεκαεία!

Τι τη στήσατε εδώ ρε; Για να ενοχλήσετε όσους δουλεύουν, όσους κοιμούνται, όσους ζουν; Λίγοι μας ενοχλούν και ήρθατε κι εσείς; Άσε που τη στήσανε έξω από ένα σούπερ μάρκετ της συμφοράς και δεν αφήνουν τον κοσμάκη να μπει, να δουλέψει, να ψωνίσει! Η μεγάλη πλάκα δε είναι, ότι με τον άντρα βάζαμε στοίχημα ότι θα έχουν κάνει “κόμμα” με τους Πακιστανούς που αραδιάζουν τα πανέρια τους απέναντι κι ότι θα είναι η… χαρά και η αλληλεγγύη του ναύτη!

Διαψεύστηκες φίλε μου! Γιατί οι Πακιστανοί λίγο εκτίμησαν τα 25 μαλακισμένα του ΚΚΕ που την έστησαν στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Πατησίων. Το μόνο που αντιλήφθηκαν από αυτή τη μικρή “φιέστα”, είναι ότι εξαιτίας των βλαμμένων, έχασαν το μεροκάματό τους. Κι αυτοί! Όπως κι εγώ δηλαδή… Πάλι!

Γιατί δεν είχαν που να στήσουν τα πανέρια. Οι ΚΚΕδες τους είχαν πάρει τη θέση, βλέπεις. Κι αφού απηύδησαν οι Πακιστανοί, τσακώθηκαν το απόγευμα χτες με τους “διαδηλωτές” που μάχονται για το ψωμί, την ασφάλιση και τη δουλίτσα μου/σου/του και τους είπαν να πάνε από κει που ήρθαν! Αμέ! Τους είπαν να φύγουν! Οι Πακιστανοί στους ΚΚΕδες.

Κι αυτό έκαναν δηλαδή οι άνθρωποι… Μόνο που ήρθαν και σήμερα! Απρόσκλητοι πάλι. Και τη στήσαν ξανά απέναντι. Έξω από το σούπερ μάρκετ. Ακατανόητα πράγματα.

Κανείς δεν έδωσε μάχη για μένα όταν έχασα τη δική μου δουλειά. Όταν μου φέρθηκαν σκάρτα. Όταν έκλεισε η εφημερίδα που έκανε την αρπαχτή της, χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα. Φυσικά, κανείς δεν έκαψε την Αθήνα κι όταν τινάχτηκε στον αέρα και ο 15χρονος Αφγανός. Πακιστανός; Να με συμπαθάς. Τι άκουσα; Ο μπαμπάς του έρχεται στο “Κυριακάτικο Παζάρι” και πουλάει πραμάτεια για να ζήσει την οικογένειά του… Αλήθεια, γνωρίζεις ποιο είναι αυτό το περιβόητο, εξωτικής ονομασίας, Κυριακάτικο Παζάρι;;; Είναι το πανερο-πάζαρο, το άναρχο, το χύμα, το “τη στήνω έξω από το μαγαζί σου μαλάκα μαγαζάτορα”, που πραγματοποιείται στα φαρδιά-πλατειά πεζοδρόμια της Πατησίων! Περίμενες κάτι άλλο; Κάτι πιο… exotic; Θα σε απογοητεύσω.

Τα βλαμμένα από απέναντι μπορούν να φύγουν; Ρε Αλέκα, αν θέλετε τόσο να ενοχλήσετε, είναι λίγο γελοίο να ενοχλείτε αυτούς που σας στηρίζουν, δε νομίζεις; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βρείτε πού μένουν όλοι αυτοί, που κατά καιρούς τους βάζουν βόμβες κι άλλα χαριτωμένα. Εκεί να τους στείλεις! Γιατί από εδώ… ούτε το Alter δεν περνάει!

anarchy1.jpg

2 Responses to “Διαδηλώνοντας στο… πουθενά (εκεί ζω)”

  1. princesson 22 Apr 2010 at 22:05

    Και αν δε δουλεψει το μαγαζακι μια δυο μερες, δε θα φτανουνε τα φραγκα να πληρωθει το προσωπικο, θα αρχισουνε οι περικοπες, και θα αποκτησουνε παρεα και τα παλικαρια αποξω….. Εχουμε γεμισει σωτηρες και να δω ποιος θα μας σωσει….

  2. demonon 22 Apr 2010 at 23:42

    ΚΑΙ αυτό σωστό. Επίσης, μου κάνει απόλυτη εντύπωση το τελευταίο, μεγάλο διάστημα που βλέπω πως ο κόσμος, οι υπάλληλοι δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη δουλειά τους. Όχι μόνο για να την κάνουν καλά, αλλά και για να είναι ευγενικοί. Χέστηκαν. Μπαίνεις σε ένα μαγαζί και σε γράφουν. Δε σκέφτονται ότι από μένα και σένα ζουν. Ότι από εμάς είναι που έχουν δουλειά… Εντάξει, δε λέω, με το αφεντικό τους τα έχουν. Και είναι δυσαρεστημένοι. Αλλά μόνο εμείς, οι όμοιοί τους, δε φταίμε!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply