Φόρεσα τη γάτα μου

demon November 4th, 2007

“Πήρα γάτα!”… “Και γιατί να αγοράσεις, αφού μπορείς απλώς να τη μαζέψεις από το δρόμο;”Δεν κατάλαβες, εννοώ πως αγόρασα μια γάτα για το λαιμό μου….“Κάτι σε έχει πιάσει κι αγοράζεις συνεχώς κοσμήματα με ζώα πάνω, το έχεις καταλάβει;” Προφανώς όχι, διότι αλλιώς θα πήγαινα σούμπιτο για ψυχανάλυση. Τα μόνα ζώα με τα οποία έχω πραγματική ψύχωση, είναι οι γάτες. Και θα μπορούσα να ασχολούμαι όλη μέρα μαζί τους. Όπως και γράφοντας γι’αυτές, τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενο!!!

Εκπαιδεύοντάς τις, χαϊδεύοντάς τις, μιλώντας τους και παίζοντας με την γαμάτα μάγκικη προσωπικότητά τους. Και γενικώς μου τη σπάνε οι απανταχού τύποι που “λατρεύουν τα σκυλιά, γιατί απλώς είναι μοναδικά ζώα”. Ναι, ok, αν μοναδικό θεωρείται ένα ΖΩΟ που είναι τελείως βλαμένο, πιστό, κάνει ό,τι του λες και σου κάθεται κάθε ώρα και στιγμή, τότε ναι. Η μοναδικότητα των σκύλων έγκειται στο ότι μπορεί και να διαθέτουν μυαλό.

Ακόμη και η πιο απίστευτα ηλίθια γάτα, είναι απλώς υπέροχη. Μπορεί να βαριέται που ζει, να κοιμάται 23 ώρες το 24ωρο, να μην κυνηγά τίποτα παρά μόνο τη σκιά της, κι αυτό στην έσχατη περίπτωση. Αλλά ακόμη κι έτσι, το νάζι, η απόλυτη ανεξαρτησία και τα παιχνίδια της γάτας την κάνουν μαζοχιστικά όμορφο ζώο. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα σου έρθει όποτε εκείνη το θέλει. Και όχι μόνο για το φαγητό όπως πιστεύουν αρκετοί ανίδεοι.

Enough said. Αν και για κοσμήματα ξεκίνησα να γράφω. Επιστρέφω από ταξίδι και πιάνω λοιπόν τον εαυτό μου να έχει αποκτήσει τρία bracelet. Ένα τέλείως metal, μαύρο με ίνες που παραπέμπουν σε δερμάτινα σχοινιά, ένα με κλωστές κι ένα ασημένιο. Έχουμε και λέμε τώρα στο θέμα μας: το ένα έχει καρφιτσωμένο πάνω του μια γαλάζια μικρή καρδιά. Το άλλο μια μικροσκοπική, τελείως λιτή πεταλούδα και το τρίτο που έχω φτιάξει μόνη……………………………………. μια καρδιά, το αρχικό μου (f) μέσα σε κύβο, μια τεράστια ανάγλυφη πεταλούδα και δυο νότες! Τελείως φρίκη, μόλις αντιληφθείς πόσο εύκολα ο εαυτός σου σε έχει δώσει στεγνά, υποσυνείδητα. Και τελείως για ψυχανάλυση.

Και τελικά, την πιο απλή εξήγηση, την έδωσε, ως συνήθως, ένας άνδρας: “Θες να σε αγαπάνε, αλλά θες και να είσαι ανεξάρτητη. Οι νότες δεν ξέρω τι σημαίνουν”!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply