Archive for May 6th, 2009

Στραβό καπέλο

May 6th, 2009

Κάτω από την ντουζιέρα με τα δάχτυλα ανοιχτά. Με ένα φωτοστέφανο στην πρίζα και πολλές ψυχές έτοιμες να κάνουν πασαρέλα στο μικρό σύμπαν μου. Στο παρόν μου.

Κάδρο που το φοράω σαν φόρεμα. Να καλύψει τις γωνίες, να μικρύνει το στήθος, να στρογγυλέψει κι άλλο τα μυτερά μου όρια. Αυτά που πάντα προεξέχουν και με μαρτυρούν!

Κοίτα! Το ξανάβαψα το κουτί μου. Το τύλιξα με παραπάνω χαρτοταινίες. Ξεχασμένες καρτ-ποστάλ και ληγμένα σοκολατάκια. Από αυτά που μου χαρίζουν στα αεροδρόμια τ’αγόρια και τα φυλάω μέχρι να θυμηθώ τη λιγούρα που είχα τότε… για σένα.

Πηγή εικόνας: nuri7.deviantart.com

Πατουσάκια

May 6th, 2009

Εικόνες πλαστικές περνάνε, φεύγουν γοργά. Εναλλάσσονται κάτω από τα ψεύτικα κι αληθινά φώτα της νύχτας. Τι δημιούργημα κι αυτό… η νύχτα!

Χωρίς γυαλιά, κλεψύδρα, όργανα μέτρησης και σάλιο αιστάνομαι να μπουσουλάω στο υγρό πεζοδρόμιο. Σαν πρωτόγονη. Σαν κάποια που δεν ανήκει κι όμως μπορεί ακόμη να ονειρεύεται. Εφιάλτες κι όνειρα.

Ξεκινά και πάλι η ζωή. Δακτύλιοι μέσα στους δακτυλίους. Και φούσκες μέσα σε μεγαλύτερες, θαμπές και ροζ μπουρμπουλήθρες. Κρατώ το φως. Κρατώ και τη φωτιά.

Πηγή εικόνας: icy-demon.deviantart.com