Archive for June 8th, 2008

Ένα βήμα τη φορά

demon June 8th, 2008

Δεν μπορώ να μη το γράψω αυτό. Είχα τύψεις ή κάτι τέτοιο. Πήγα στον άντρα και του είπα. “Ρε συ, μήπως πρέπει να το κατεβάσω το κείμενο που έγραψα;”. “Γιατί;”, με ρώτησε. “Γιατί εγώ γράφω για το πόσο όμορφη είναι η σημερινή μέρα και μετά από λίγο μαθαίνω πως όλη η Ελλάδα, σχεδόν, δονήθηκε. Δυο άνθρωποι πέθαναν. Κι εγώ γράφω σα να μη με αφορά! Η πλάκα είναι ότι το έμαθα αργά, αφού στην Ηλιούπολη δεν κουνήθηκε πετραδάκι! Ναι, είμασταν έξω και περπατάγαμε, αλλά δεν κουνήθηκε πραγματικά τίποτα σπίτι. Ούτε μας είπε τίποτα ο τύπος στην ΕΒΓΑ που πήγαμε. Είναι τραγική ειρωνεία, τελείως…”.

Τι μου απάντησε εκείνος; “Αν έχεις τύψεις κατέβασέ το. Αλλά άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα…”.

Οπότε;

(κυνισμός, απάθεια ή προκλητικότητα; )

Πηγή εικόνας: flopearedmule.blogspot.com

Νιώθοντας την Κυριακή

demon June 8th, 2008

Τι όμορφη που είναι η Κυριακή. Τι ακέραιη μέρα. Σα να συνωμοτούν όλα τα στοιχειά της φύσης. Τα έγκατα της γης ροχαλίζουν ήρεμα, ο αέρας παίρνει ρεπό, η βροχή συσκέπτεται με τον εαυτό της και το κρύο κάνει recharge. Σήμερα, παραφώνησε βέβαια λιγάκι η κοιλιά της μητέρας. Σα να μη χώνεψε καλά ή σα να είναι έγκυος. Πάλι.

Όμορφη μέρα όμως. Το ‘χει, το ‘χει!

Με περιμένει η συνέχεια ανάγνωσης των Κυριακάτικων εφημερίδων. Κάποτε δούλευα Κυριακές. Η αλήθεια είναι ότι όσο δούλευα στο χώρο μου, εργαζόμουν σταθερά 6 μέρες την εβδομάδα. Ποτέ δε μ’ενόχλησε όμως η Κυριακή ως μέρα εργασίας. Με έναν παράδοξο τρόπο, ξυπνούσα πάντα νωρίτερα και πάντοτε πιο εύκολα. Και η αγορά είτε ξημερώματα είτε το πρωί αργά της Κυριακής μέχρι το ξεκοκάλισμα, αποτελεί σταθερά τελετουργία.

Έχω να διαβάσω πολύ και πολλά ακόμη. Να ενημερώσω και το μικρό, μαύρο ημερολόγιό μου για να μη νιώθει μοναξιές, εκεί, στο συρτάρι.

Να δω σε τι στάδιο βρίσκεται το limoncello που επιχειρώ πρώτη φορά να συνθέσω.

Να δουλέψω πάνω στο project μου, φυσικά. Να σερφάρω, να ακούσω ειδήσεις αν προλάβω, να φάω κάτι που να θυμίζει καλοκαίρι, να δω ίσως την «Καρδιά του κεραυνού» στο Mega. Να αναρωτηθώ μήπως την έχω ξαναδεί!!!

Κι αν αντέξω, θα γούσταρα να απολαύσω, έστω στις 02:00 που προβάλλεται, ο Σέρλοκ Χολμς και «Το βασιλικό σκάνδαλο». Αυτό, και να το έχω δει, άνετα καθίζω τον ποπό μου για μια επανάληψη!

Σέρλοκ Χολμς, Μις Μαρπλ, Πουαρώ και Άντζελα Λάνσμπερι στο «Murder she wrote»… Είμαι διατεθειμένη να ζήσω μόνο με αυτούς.

Πάει 18:30… πάω να συνεχίσω με την Καθημερινή. Καλή Κυριακή ό,τι κι αν ακούς στο ραδιόφωνο…

Πηγή εικόνας: edumetrics.org