Archive for August 24th, 2008

Bye-bye δάδα

August 24th, 2008

Συμφωνική, κλασική μουσική παίζει από το πρωί ο Μιντιακός Πίθηκος, με ένα δίωρο διάλειμμα για την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του Πεκίνου. Με μία λέξη: μπλιαχ. Με τρεις; … Volunteer or ELSE! Lol
(ελληνιστί: γίνετε εθελοντές, αλλιώς…)

Το ‘χουν δυσκολία να κάνουν καλές τελετές λήξης; Δηλαδή μόνο οι έναρξης πρέπει να είναι εκπληκτικές; Εμείς, μεταφέραμε το γλέντι της παραλιακής στο Ολυμπιακό. Ο Γιμού που είχε πραγματική έμπνευση στην έναρξη, το ΄ριξε έξω αυτή τη φορά. Τι βαρεμάρα, τι στρατιωτίλα, τι μπαχαλάκι, τι κιτς, τι… PLAYBACK! Τραγούδησε ο Placindo? Ναι καλά… Κι εσύ μπορείς! Beijing, Beijing… Θαρρώ πως ήταν η χειρότερη Ολυμπιάδα ever. Οργάνωση; Δεν ήξερες τι ώρα θα δείξει τι. Ίσως να μην τη σχεδίασε καλά η Κίνα λόγω διαφοράς ώρας. Ίσως πάλι η ΕΡΤ να μην είχε καλή πληροφόρηση, μια κι από το πρόγραμμά της, δεν καταλάβαινες ποτέ τι ώρα θα μεταδοθεί το τάδε άθλημα. Εκτός κι αν είχε μόνο ένα ανά ζώνη. Ο ήχος της ΕΡΤ (εικάζω ότι ευθύνεται η δημόσια τηλεόραση) ήταν απαράδεκτος. Ειδικά κατά τη διάρκεια της λήξης, μάλλον είχαν ξεχάσει τα μικρόφωνα ανοιχτά τα ξυπνοπούλια κι έτσι είχαμε μονοφωνικό ήχο. Ειδικά στα τραγούδια έκανε μπαμ. Και νόμιζα ότι κουφάθηκα. Όσο για το μουσικό κομμάτι των τελετών και στην έναρξη μα και στη λήξη, ήταν απλώς κακές οι επιλογές. Για το δυναμικό, το budget, το χρόνο, την οργανωτικότητά τους, οι Κινέζοι μπορούσαν και καλύτερα. Είναι δυνατόν να αλλάζεις την ώρα που θα διεξαχθεί ένας αγώνας, όταν η Ολυμπιάδα έχει ήδη ξεκινήσει; Δεν επεκτείνομαι όμως, γιατί ειλικρινά δεν ξέρω ποιος πταίει στο συγκεκριμένο. Το Πεκίνο ή η ΕΡΤ… Οπότε, όποιος διαφωνεί, ας πάρει πένα και χαρτί.

Εκείνα τα ευρήματα που με εντυπωσίασαν σήμερα ήταν, ο πύργος της Βαβέλ, τα λουλούδια που άνθιζαν από ανθρώπινες τροχαλίες και φυσικά, τα ποδήλατα-φωτεινές ρόδες.

Οπότε, τσαντίστηκα, το έκλεισα, συνέχισα την κλασική μου ακρόαση (Haendel τώρα) και σε λίγο φεύγω για γεύμα έξω.

Καλή Κυριακή Φτερά μου…

Πηγή εικόνας: sheeriethefay.deviantart.com