Archive for November 9th, 2007

Όταν σε ανάβει το ξένο

November 9th, 2007

“Κι όμως… θα σε βάλω στα 4 και θα σε κάνω δική μου”. “Όχι, όχι, όχι. Αρνούμαι κατηγορηματικά. Ποιος σκύβει τώρα… Δε βαριέσαι;”.

Κάποιος να μου κολλήσει στο μέτωπο το ταμπελάκι με τα τεράστια γράμματα και τους νέον σωλήνες: “Off the market”!!!

Δε λέω, υγιές είναι το φλερτ, κι εγώ μαζί σου. Πρώτη-πρώτη. Αλλά όταν ο άλλος σου λέει “ρε φίλε δε γουστάρω”, τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Εκείνη δε γουστάρει για πολλούς και διάφορους λόγους κι εκείνος και μόνο στην ιδέα ότι του αντιστέκεται, φτιάχνεται. Άνιση κόντρα που πρέπει όμως να παιχτεί.

“Σήμερα θα σε σκέφτομαι και θα την παίξω για πάρτυ σου”. “Μα γιατί κόλλησες σε μένα;”.

Είναι άκρως δελεαστικό και ερεθιστικό το απαγορευμένο, το ξένο και το παράνομο. Η αδρεναλίνη και μόνο που σε πλημμυρίζει όταν πλησιάζεις να αγγίξεις εκείνο που δεν είναι δικό σου, είναι απερίγραπτη. Κι αντιστρόφως, το θύμα εκστασιάζεται από την αίσθηση της διεκδίκησης, του κυνηγιού, του άπιαστου πόθου.

Η πεταλούδα κι ο θάνατός της. –

Τα διάφανα φτερά ανεβαίνουν με χάρη στον αέρα, εξερευνώντας με μικρές κινήσεις κάθε φύλλο και λουλούδι, κορμούς και καρπούς. Στάζοντας θηλυκότητα, απλώς αγγίζει ό,τι είναι στο πέταγμά της.

Ο θάνατος, από κάτω, την παρατηρεί και με σπασμωδικούς ελιγμούς προσπαθεί να τη δαγκώσει, να τη βάλει στο στόμα του και να τη ρουφήξει. Σύντομα…

                                                                                                                                           Morpho Anaxibia

                                                                                                                                              Πηγή: el.wikipedia.org/