Archive for November 18th, 2007

Κι όμως…

November 18th, 2007

Μπορείς στ’αλήθεια να πιστέψεις, πως αν ευχηθείς πραγματικά δυνατά, τα στοιχεία της Φύσης θα σου κάνουν τη χάρη; Εγώ τη γλίτωσα σήμερα. Δε βράχηκα. Κι αυτό ευχήθηκα χτες πριν τον ύπνο μου. Το ύφανα με περισσή μαεστρία και το άφησα να σκεπάσει τον ύπνο μου, σαν αόρατο αερόστατο. “Να μη βραχώ αύριο όσο θα είμαι με το μηχανάκι μου”

Μην τσιμπάς.

Κοίτα τα φωτόνια, ένα-ένα πως ακολουθούν με υπομονή το ένα το άλλο μέσα στο γυάλινο σωλήνα. Και δίπλα τους κρέμεται ένας ξύλινος κλόουν με το κορδονάκι περασμένο από το λαιμό. Αν το τραβήξεις με πείσμα προς τα κάτω θα σου κλείσει το μάτι κι αν του το περάσεις θηλιά και το σφίξεις, ίσως προλάβει να σου χαμογελάσει.

Πρόλαβες σήμερα να  δεις όλες τις φωτογραφίες του καλοκαιριού. Επιτέλους, γιατί νόμιζα ότι στο τέλος το ρολό του φιλμ θα έλιωνε μέσα στο κουτάκι. Τις εμφάνισες και τις ανέλυσες μία προς μία. Πουθενά δε βγήκες όμορφη. Παντού είχες ελαττώματα, ψεγάδια. Αλλού το πρόσωπο απουσίαζε από τη δυναμική της υπόλοιπης εικόνας κι αλλού, πάλι, το σώμα ήταν πλαδαρό αφημένο. Αφού έχουμε πει να ρουφάς την κοιλίτσα σε κάθε πόζα που παίρνεις. Το ξέχασες καλή μου;

Απόψε λέω να σχεδιάσω με κάρβουνο. Να λερώσω τα δάχτυλά μου, τις αυλακιές τους και να ζωγραφίσω μισά, ταλαιπωρημένα πρόσωπα. Το άλλο τους μισό προπορεύτηκε, αναζητώντας την ευτυχία ή την ισορροπία.

Μάζεψε τον ήλιο σ’έναν ασκό και κουβάλησέ τον μέχρι την κορυφή του ανεμοδείκτη. Σφήνωσέ τον μέσα στο λυρί του μεταλλικού κόκορα κι άσε τον να γλιστρίσει όταν το πτηνό σημάνει τη μέρα.

Καλή εβδομάδα σε όλους μας.

Χαρταετός μες τη βροχή

November 18th, 2007

Έχεις κλειδωθεί εδώ και ώρα στο μπάνιο κι εγώ κοιτάζω αδηφάγα το meteo για τον αυριανό καιρό. Το ξέρω ότι θα την πατήσω, απλώς ελπίζω να πέσω στα πολύ μαλακά. Έχω έντονα ερωτική διάθεση και σε περιμένω πως και πως να ξυριστείς και να γίνεις ξανά μωρό. Τελείως μωρό!

Είναι η ώρα μου αυτή. Αν είμαι ξύπνια, εννοείται πως θα μπω για να σερφάρω, να κάνω chat, να πειραματιστώ, να παίξω, να γράψω στον διαδικτυακό μου πάπυρο, εδώ. Θα ‘χε πολύ ενδιαφέρον να πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον, ιντερνετικά. Σε κάποιο chat program, βλέπε icq, ή στο Facebook. Και να κολλάγαμε. Να φλερτάραμε ο ένας τον άλλο, να κάναμε όλες εκείνες τις παιδικές, ανόητες ερωτήσεις, τύπου: πόσο χρονών είσαι, ελεύθερος;, τι μουσική ακούς, βγαίνεις συχνά έξω. Αυτό το παιχνίδισμα της νύχτας με το φως είναι αριστουργηματικό. Άραγε θα μου αρέσει, θα του αρέσω; Θα ερωτευτώ, θα μου ζητήσει να τα φτιάξουμε; Σαχλό κι όμως τόοοοοσο αναγκαίο.

Και τώρα που ξυρίστηκες, ήρθες δήθεν για να δεις τι γράφω στον υπολογιστή και να τριφτείς πάνω μου. Θεϊκή αίσθηση το φρέσκο και πεντακάθαρο δέρμα. Ό,τι πρέπει για γλείψιμο, χάδια κι άπειρα φιλιά.

Και κάπου εδώ διακόπτουμε τη μετάδοση της blogosfairas μας, διότι αρχίζει να αγγίζει τα όρια του ακατάλληλου προς ανάγνωση.

///

Αναρωτιέμαι… Πότε γκρεμοτσακίζεται ο χαρταετός μέσα σου κι αρχίζεις να δείχνεις αυτό που αισθάνεσαι, γλυκαίνοντας την ψυχή σου; Τι συμβαίνει και στα καλά καθούμενα, κουλουριάζεσαι γύρω μου, βάζεις το κεφάλι σου ανάμεσα στο στήθος μου και κρύβεσαι περιμένοντας σημασία;

Τι ενεργοποιεί τις γκριμάτσες που μου κάνεις σα να ‘μαι πορσελάνινη κούκλα, έτοιμη να κουνηθεί και να σπάσει; Τι κάνει τη φωνή σου ν’αλλάζει και να τείνεις τα χέρια προς το μέρος μου, μαγνητίζοντας τις φλέβες μου;

Πάει 05:30. Λέω να δω sasuke στο βίντεο, κάνοντας… stretching στην κρεβατάρα μου. Μ’έχει πιάσει μια απίστευτη λαιμαργία. Να κόψω φέτες τυράκι πικάντικο και να συνοδεύσω το βαρελάκι της μπύρας μου;  Ή μήπως να το ρίξω στην εξαιρετική μαρμελάδα κάστανο; Μήπως πάλι απλώς να σκάσω και να πάω για ύπνο; Αν θέλω να μη γίνω εγώ βαρελάκι στο τέλος!

Άντε καληνύχτα. Αύριο πάλι. Στεγνή ή μουσκίδι…

                                                                                                                                  χαρταετός

                                                                                                                                 Πηγή: www.psyche.gr

Εύχομαι… να μη βρέξει

November 18th, 2007

Άλλη μια νύχτα… και είναι νωρίς ακόμη. Θέλω να λουστώ, θέλω να πλυθώ, θέλω να μπω στα ζεστά, να κουλουριαστώ και κάποια στιγμή να με πάρει ο ύπνος έτσι. Πολύ αργότερα όμως, όχι τώρα. Είναι νωρίς.

Έχω τύψεις. Σήμερα δεν έκανα τίποτα απολύτως. Έκατσα μέσα κι απλώς είδα το Χρόνο να γίνεται αόρατος. Κι όταν προσπάθησα να τον εντοπίσω και πάλι, είχε απλώς αλλάξει η μέρα. Το Σάββατο, σαν ιδέα, είχε φύγει, είχε εξατμιστεί.

Τι έχω να προσμένω αύριο; Ένα εξ ολοκλήρου οικογενειακό γεύμα κάπου στον Κεραμεικό, την αγορά της κυριακάτικης εφημερίδας που είναι πάντα τελετουργία, τη συζήτηση με δυο-τρεις φίλους από τηλεφώνου, μια καλή ταινία κινουμένων σχεδίων το βραδάκι, νωρίς, το να σε πάρω αγκαλιά και να σου χαϊδέψω το πρόσωπο. Α, ναι. Και θα επιστρέψω επιτέλους σπίτι μου, στα πράγματά μου. Στο χώρο μου.

Ελπίζω μονάχα να μη με ακολουθήσει η βροχή αύριο. Γιατί έχω δύσκολο δρομολόγιο και καμία όρεξη να βραχώ. Δε λέω, είναι όμορφα να βλέπεις υγρές ρωγμές στο τζάμι σου, να αισθάνεσαι το χώμα να αχνίζει και να βγάζει μυρωδιές της φύσης. Αλλά μόνο όταν είσαι μέσα ή προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Ψυχολογικά και με εξοπλισμό.

Αλλιώς, λιώνεις μέσα από τα ρούχα σου, μουσκεύεις για τα καλά και μουλιάζεις για κάποιες ώρες. Μέχρι την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθείς και πάλι σπίτι για να στεγνώσεις, να αλλάξεις, να ανακτήσεις θερμοκρασία.

Ηλιούπολη-Κεραμεικός-Εξάρχεια. Δίτροχη η διαδρομή εννοείται. Αυτό προβλέπει το πρόγραμμα αύριο. Εκτός κι αν μας κατουρήσει ο ουρανός. Τότε ίσως το σχέδιο αναπροσαρμοστεί στις υγρές συνθήκες του Νοέμβρη.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, στις Κυριακές ταιριάζει η βροχή. Δεν ξέρω πόσο σώας τα φρένας ακούγεται κάτι τέτοιο. Είναι η αίσθηση που βγάζει όλη η μέρα. Εφημερίδα, αχνιστό τσάι ή κακάο, αλητείες με πιτζάμες μέχρι το απόγευμα αργά, ξέσκισμα το τηλέφωνο για ώρες ατελείωτες, θερμοσίφωνας για καμιά ωρίτσα και μετά βουρ για χαμάμ στο φτηνό πλακάκι και το βράδυ, κάνα σινεμά ή επιτραπέζιο με φίλους.

Να θυμήσω στον εαυτό μου απόψε, κάποια στιγμή που θα αποφασίσω να κλείσω την ψυχή μου, να ευχηθώ να μη βρέξει αύριο την ώρα που θα διασχίζω τους δρόμους της Αθήνας. Αλλιώς θα την πληρώσει η blogosfaira μου! Αν μη τι άλλο, η ψυχανάλυση εδώ είναι οικονομική κι ευχάριστη. Για μένα, τουλάχιστον ~

                                                                                                                                    rainy circles

                                                                                                                                   Πηγή: purplebliss.files.wordpress.com