Archive for March 30th, 2008

Δίτροχο ξεκάβλωμα

March 30th, 2008

klm.jpg

Η χαρά του μοτοσικλετιστή…

augusta.jpg

Εκατοντάδες μηχανάκια στοιβαγμένα στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Άλλοι πάλι ήρθαν με αυτοκίνητα. Ολόκληρες παρέες. Άλλοι με παπάκια, άλλοι με γουρούνες κι άλλοι με σοβαρά εργαλεία. Πάντως ο καθένας ήρθε με όποιο μέσο διαθέτει. Κι όλα αυτά, για την Έκθεση Μοτοσικλέτας 2008.

Μάπα το καρπούζι. Προσπαθώ να πείσω τον άντρα να γράψει. Εκείνος θα τα «πει» καλύτερα. Τις ελλείψεις, ιδίως σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά και το όλο θέμα με τις μούφα εκθέσεις. Όπου ο κάθε πικραμένος βγάζει το μηχανάκι της βιτρίνας του και το βάζει στο περίπτερο, χωρίς να έρχονται όλες οι επίσημες αντιπροσωπείες ποτέ, χωρίς να βλέπουμε όλα τα καινούργια μηχανάκια! Κι αλήθεια, εγώ γιατί δεν είδα καθόλου Suzuki; Γιατί το περίπτερο της Yamaha ήταν ελλιπές και γιατί η Kawasaki είχε τόσα λίγα δείγματα;

Οπότε σκας κάποια x ευρώ, τρως παλιά μηχανάκια στη μάπα, ανεβαίνεις όπου προλάβεις, βγάζεις και καμιά φωτογραφία πριν καπαρώσει την Busa ο πιτσιρικάς και αν δεν έχει ουρά, κάνεις και κανένα test ride. Ούτε happenings, ούτε κανένα περίεργο.

Πήγαμε. Η μαγική πεντάδα, χωρίς τη Χρύσα ή τη Μαρία. Ο Γιώργος μας έμπασε χωρίς να πληρώσουμε. Πάνε οι δικές μου παλιές καλές δόξες, όταν έμπαινα παντού έτσι απλά! Τώρα το παίζω ανεπάγγελτη, blogger, καβλωμένη με τον εαυτό της, wannabe fantasizer! Που θα μου πάει. Θα ανήκω κάποια στιγμή μονάχα στον εαυτό μου. Επαγγελματικά.

Πήγαμε λοιπόν. Νωρίς. Είδαμε ό,τι προλάβαμε, Κυριακάτικα και με τόσο καλό καιρό. Καθίσαμε κάνα δίωρο, στην έξοδο αγοράσαμε και σοκολατάκια, χαζέψαμε τους αχόρταγους και τους άσχετους που δοκίμαζαν κάποια μοντέλα και που ξεκάβλωναν στα τελευταία 10 μέτρα, ανοίγοντας το γκάζι και παρακούοντας τους τυπάδες που έδιναν οδηγίες.

Οι μισοί δεν ήξεραν καν να οδηγήσουν. Σε άλλα έσβηνε η μηχανή, άλλοι δεν μπορούσαν καν να στρίψουν. Και ήθελες να ανέβω να κάνω καμιά γύρα ε;

Εδώ ο Γιώργος, που παίρνει με το καλό αύριο την Fazer τη χιλιάρα, δεν έκανε τον κόπο να περιμένει. Καλοτάξιδο, Γιώργο!
Αυτά… Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, αφιερωμένες σε όσους λατρεύουν τις street και μόνο:

Μια Hayabusa, κατάλευκη, σα Χιονάτη

busa.jpg

και το Triple της Triumph…

triple.jpg

Ευτυχώς μετά πήγαμε για μπύρες στο Alligator κι έστρωσε η Κυριακή. Αλλά όχι κι ο καιρός!