Archive for November 23rd, 2007

Η νύχτα ξημερώνει

November 23rd, 2007

Δεν ήθελες να κάνουμε έρωτα το πρωί; Δούλευες όλο το βράδυ, στο διπλανό δωμάτιο. Και ήρθες μόλις εμφανίστηκε η πρώτη λάμψη στο παράθυρο κοντά μου για να με φιλήσεις και να μου δώσεις την πρώτη “καλημέρα”.

Σε φίλησα ερωτικά, κοφτά, ανασαίνοντας μέσα στο στόμα σου. Άγγιξα το πρόσωπο και τα μάτια σου κι έγλειψα τα μάγουλά σου. Σε ρώτησα πόσο προχώρησες τη δουλειά σου και τι ώρα θα τελειώσεις.

Κάτι ώρες αργότερα κι όταν ο ήλιος πια είχε εισβάλλει σε όλο το δωμάτιο, πλημμυρίζοντας τα αφημένα ποτήρια του κρασιού από το πάρτι χτες και γεμίζοντας τις χαραμάδες του καλοριφέρ, ήσουν ακόμη στο γραφείο σου. Άκουγα τα πλήκτρα να κατεβαίνουν νευρικά και το κουμπί του Enter να το έχεις ξεσκίσει, πατώντας το με μανία. Διαχειριζόσουν το λειτουργικό σύστημα ενός server.

Αναρωτιόμουν με εκνευρισμό πότε θα διαχειριστείς τον δικό μου σκληρό!!! Reboot.

Οι άντρες δεν είναι που έχετε διάθεση πάντα το πρωί; Έτσι δεν πάει;

Το καναρίνι της απέναντι έχει λυσάξει από νωρίς σήμερα. Μέχρι τη δική μου ηχητική σφαίρα ακούγεται το μεταλλικό κροτάλισμα που κάνουν τα νύχια του. Στριφογυρίζει στην κούνια του κλουβιού, όπως εγώ στριφογύριζα όλο το ξημέρωμα στα σεντόνια. Που θα κοιτάει ο ήλιος σήμερα; Στην ανατολή ή στη δύση;

Και το καναρίνι κάνει σαν τη χαλασμένη πυξίδα. Γυρνά γύρω-γύρω από τον εαυτό του, δίνοντας τη δική του επανάσταση. Ή μήπως απλώς απαιτεί να το ελευθερώσουν αλλιώς θα αυτοκτονήσει; Δε θα φάει για μια εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας; Το θέαμα δυσάρεστο και η γεύση που έχω στο λαιμό μου είναι θεόπικρη. Αισθάνομαι σα να κρατάω δεύτερο ρόλο σε ταινία τρόμου. Που σε αυτή την περίπτωση είναι καλό, διότι φαντάσου να κρατούσα τον πρωταγωνιστικό. Είναι λες και με έχουν κλειδώσει σε ένα υγρό, ελάχιστα φωτεισμένο υπόγειο και με έχουν υποχρεώσει να παρακολουθώ τα βασανιστήρια στα διπλανά κελιά. Κι όσο το καναρίνι ξύνει τα νύχια του στη μεταλλική επιφάνεια, ξανά και ξανά, τόσο εγώ ακούω κραυγές κι αισθάνομαι να με έχουν δέσει και να μου κρατάνε το πρόσωπο ώστε να δω… Να παρακολουθήσω όλη τη διαδικασία. Εσένα να είσαι αλλού και να πληκτρολογείς αδηφάγα μπροστά σε μια γυμνή οθόνη, το καναρίνι να έχει πανικοβληθεί μέσα στο κελί του, εμένα να έχω κουλουριαστεί γύρω από την κοιλιά μου και το σύμπαν να ξημερώνει τη νύχτα που πέρασα μόνη.

cage

Musical Dreams…

November 23rd, 2007

If you have them, only then you can leave
If you loose them, you’ll be torn apart
Yourself is everything, you’re a part of music

Musical Dreams, fly away
Collect strength and live in me
I need you to breathe and to create stars
Music is my power, my glance, my difference

In the nights, music is stronger
The dreams run and they steal people’s thoughts
Then they recreate them into tunes

Musical Dreams, fly away
Collect strength and live in me
I need you to breathe and to create stars
Music is my power, my glance, my difference

Musical Dreams, come back to me
Bring me all you’ve collected
And make me the princess of the moon

As the forces give their own battle
Some ghosts die, and others arise
Maybe its what keeps the balance going
Maybe there are few people knowing

True lies only in what we cannot see
And so we dream to catch it
But if you close your eyes and soul
Then you can hear your true voice, and see your true face!

Musical Dreams, fly away – come back to me
Collect strength and live in me
And make me the princess of the moon
Forever…

– Demon –

notes

Μαμ, κακά και νάνι! ή αλλιώς Κάνε με μπούλη!

November 23rd, 2007

Απαράδεκτο! Απλώς απαράδεκτο. Είναι να σου σηκώνεται η τρίχα, να αρχίζεις να βρίζεις από το πουθενά και μετά να πέφτεις σε κατάθλιψη λεπτών. Κάτι σα μίνι χειμέρια νάρκη. Μετά από πολλούς μήνες έκατσα προχτές να δω τηλεόραση. Για τις διαφημίσεις που λατρεύω, αλλά και για τη σειρά “Heroes” στο Alter, που ο φίλος μου βάλθηκε να με κάνει φαν της. Ας είναι. Στο θέμα μας.

Πρώτο διάλειμμα, εννοείται μετά από πέντε λεπτά. Εμ, ερώτηση κρίσεως πρώτα: Χριστούγεννα πότε ακριβώς έχουμε; Εννοώ σε ένα μήνα ή μήπως νωρίτερα κι έχασα τις μέρες πάλι;

Οι αμιγώς ροζ ρεκλάμες ήταν όλες στο ίδιο μοτίβο: μωρά να κλαίνε, να τα κάνουν πάνω τους, κούκλες που μπορείς να τις χτενίσεις και να τις ντύσεις, πρόσωπα που μπορείς να τα μακιγιάρεις, κουζίνες-μικρογραφίες κανονικών πάνω στις οποίες μπορείς να πειραματιστείς για να γίνεις η μελλοντική κυρία Βέφα μας.  Και γιατί παρακαλώ ένα παιδί 5 ετών να θέλει να μάθει πώς αλλάζουν πάνα!!! Ε;;; Ή γιατί να θέλει να το παίξει μάνα σε ένα μωρό όταν το ίδιο είναι μωρό;

Απίστευτο! Δηλαδή να σπείρουμε από αυτή την ηλικία στα κοριτσάκια τον ιό της όμορφης γκόμενας, που είναι όμως και νοικοκυρά αλλά και μάνα. ΦΥΣΙΚΑ.

Όσο για τα αγοράκια των 5; Η φετινή collection προτείνει φωσφορίζοντα σπαθιά αλά Jedi, 4×4 που περνάνε πάνω από τα πάντα, πίστες στις οποίες τα αυτοκινητάκια έχουν πάρει φωτιά, αλλά και μάσκες που κρύβουν ένα wakie-talkie στη θέση του στόματος.

Που σημαίνει, ότι τα αγοράκια οφείλουν από μικρά να εκπαιδευτούν για να γίνουν τρανοί πολεμιστές του αύριο. Όχι με σπαθιά και πανοπλίες βέβαια αλλά με χαρτοφύλακες και ιταλικές μεταξωτές γραβάτες. Επίσης, αν σέβονται τον εαυτό τους θα οδηγούν οπωδήποτε ένα 4×4 μεγαθήριο -Hammer κατά προτίμηση- ή αν μη τι άλλο ένα πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο, πειραγμένο και θα νομίζουν ότι σώζουν τον κόσμο, πουλώντας φούμαρα στις γκόμενες και κρύβοντας το πραγματικό τους πρόσωπο.

Και φυσικά, οι γονείς όλα αυτά θα τα αγοράσουν, αφού πρώτα τα κατακρίνουν, μόνο και μόνο για να κάνουν ευτυχισμένο τον μελλοντικό τους μπούλη!