Archive for October, 2008

Είσαι σίγουρος ότι χτυπά η καρδιά σου;

October 31st, 2008

(Πηγή εικόνας: photok.deviantart.com)

Κύματα ανάσας, ροζ, καπνού ελαφρύ κι αρωματισμένου, κύματα ματιών, χειλιών, μιας ανοιχτής κι έτοιμης να εκραγεί κλειτορίδας. Κύματα χάους.

Πες μου. Να τα κάψω όλα τώρα ή αφού πέσει το πούπουλο στον ουρανό;

Γύρνα τον κόσμο. Όπως θες. Στο πλάι, ανάποδα, όρθια με τα πόδια σφιχτά επάνω στη μέση σου, με το μέτωπό μου να χύνει πάνω σου κόκκινο, με τη γραμμή της πλάτης μου να ξύνει νωχελικά κι επαναλαμβανόμενα τον τοίχο στο απέναντι, εγκαταλελειμμένο  κτίριο;

-«Μ’αγαπάς; Το ξανασκέφτεσαι;».

Μόλις με απέσπασες από το βάρος μου…

-Μόνο  για το πόσες ζωές θα σου δώσω!

Όχι γαμώτο.

(Πηγή εικόνας: magosgruss.deviantart.com)

Οργή!

October 30th, 2008

Με σένα, με το χρόνο, με το τίποτα. Με τις στιγμές που σε πλακώνουν τόσο άξαφνα και άτσαλα, όσο το χιόνι που κάθεται κάθε πρωινό πάνω στα βλέφαρά σου.

Σε κοιτάζω και μου τσουλάς την αγωνία σου: σκέφτεσαι να τα παρατήσεις όλα. Μέχρι προχτές έβλεπα να έχεις φτιάξει έναν πρόχειρο χάρτη στο μυαλό σου, για το πού θα πάμε. Πού θα ταξιδέψουμε τα φτερά μας. Έβλεπα ένα γαμήλιο κουτί μπροστά στην πόρτα μου. Το μετά, το φτωχό μετά, χωρίς συνοδεία κι ανασφάλειες, χωρίς φανταχτερά λάθη κι απογόνους της κοινωνίας και του σύμπαντος.

Εγώ ξέρω, πως το τώρα είναι ραγισμένο. Τόσο βαρύ που ακόμη κι όταν του πετάμε τα πολύχρωμα δολώματά μας, για λίγο ανασαίνει. Και ελάχιστα κρατούν τα άνθη του, τα νωπά. Οι καθρέφτες…

Μα αλήθεια, αν βάλεις στα κεφάλια των αστεριών μικροσκοπικούς καθρέφτες τι ακριβώς περιμένεις πως θα αντανακλάσουν; Ρυτίδες στρόγγυλες και πολυμορφικές; Σταγόνες γεμάτες ρίζες με ένα μοναχά παράπονο… το ότι δεν χόρεψαν ποτέ τους μπαλέτο;

Κοίτα τώρα… Τόσες μέρες, πάλι θησαυροί κάθονται στο μακρόστενο παράθυρό μου. Πάλι συμβαίνουν τα πάντα. Και πάλι σκέφτομαι να σου κοινοποιήσω τις σκέψεις μου, τις άυλες.

Σε έραψα ολόκληρο; Ε, πάω να ανοίξω ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί .-

~ Γεια σου. Με λένε δαίμονα.~

ΣΚΥΨΕ !

www.epilogue.net

Πέντε ερωτήσεις και μια… μούντζα!

October 29th, 2008

Έχω τυλιχτεί γύρω από τον εαυτό μου σα φίδι ή τόπι κι αφήνομαι μέσα στο στριφογυριστό μονοπάτι, να δω πού θα με βγάλει τούτη τη φορά…

Και στα μισά της διαδρομής, πέφτω πάνω στο πανό που κρατά το Μαλινάκι. Πριν συνεχίσω την αεροφαντασία μου, να παίξω, λέει, σε αυτό το παιχνίδι. Πέντε ερωτήσεις. Οι τέσσερις προς αγνώστους –ή όχι;- και μία προς εμένα. Ω…

Πέντε ερωτήσεις και μια μούντζα. Μου αρέσει. ΠΑΜΕ!

Ερώτηση προς έναν φιλόσοφο:
-Νιώθεις πιο πλήρης τώρα ή πιο μόνος;

Ερώτηση προς έναν παλιό έρωτα:
-Υπάρχεις ακόμη εσύ?!

Ερώτηση προς ένα μέντιουμ:
-Όταν έρθει ο Θάνατός μου, θα είμαι τουλάχιστον ευτυχισμένη, ικανοποιημένη από τη ζωή μου;

Ερώτηση προς ένα παιδί:
-Παίζουμε;!

Ερώτηση σε έναν καθρέφτη:
-… Γεια! Τι βλέπεις;

Ο δαίμων, αν και με καθυστέρηση, σέρνει το παιχνίδι σα να ήταν χορός στους κάτωθι κολλημένους με το διαδίκτυο: αγγελάκι, Kalynama, Lockheart, Πενθεσίλεια, Dreamerland.

Πηγή εικόνας: charles-elie.deviantart.com

Επιστρέφω σε λίγο…

October 28th, 2008

Αύριο έχω προσκαλέσει τους γονείς μου σπίτι…

Θα τους μαγειρέψω, θα τους περιποιηθώ, θα τους προσφέρω. Και είμαι ενθουσιασμένη που πρώτη φορά στα τόσα χρόνια θα έρθουν σπίτι μου για δείπνο.

Επιστρέφω…

Πηγή εικόνας: corvus5.deviantart.com

Κλείσε τα πάντα!

October 21st, 2008

(Πηγή εικόνας: mcr-raven.deviantart.com)

Οι κόγχες μου λύγισαν ξανά. Δάκρυα κύλησαν από το μέτωπό μου, σχηματίζοντας μια μάσκα πάνω στα μάτια, τα χείλη, τη μύτη μου.

Η μαβιά πεταλούδα ήρθε και χτένισε με προσοχή τα μαλλιά μου, από τις ρίζες τους μέχρι τη φιδίσια τους απόληξη.

Κι αυτή την ώρα που θαμπά βλέπω τη μπλουζιάρικη μουσική στο στερεοφωνικό, πετάγεται η καυτή σκέψη: Πάλι τα ίδια;

Με γυροφέρνει κρίση. Σα να ήταν κρυολόγημα. Κρίση του να αφήσω τώρα δα αυτά τα σακιά που φοράω και να γίνω γρήγορος καπνός. Ίλιγγος. Άλογο.

(Μαγεία…)

Χρόνος

Χωρίς

Χώμα

Πηγή εικόνας: fyta.deviantart.com

Διάτρητα πέταλα

October 19th, 2008

Σα να ‘μαι μέσα σε φέρετρο αιστάνομαι. Έχω γύρω μου τόσα λουλούδια. Με λεπτοκαμωμένο, μακρύ λαιμό, φουντωτά, απαλά φουστάνια, ζωηρούς χρωματισμούς κι αρώματα εξωτικά.

Έτσι είναι το μαγαζάκι που μου στήσανε τριγύρω. Τριαντάφυλλα πολλά. Λευκά, ροζ και πορτοκαλί. Φυλλωσιές που θυμίζουν δάσος ζωντανό. Νερό καθάριο μέσα σε πανέμορφα μεγάλα βάζα με καμπύλες και τεράστια στόμια.

Είναι τόσο ιδιαίτερο να έχεις λουλούδια, πέταλα, άνθη, ζωή γύρω σου. Χρωματισμένη ζωή. Διαλεγμένη ζωή. Κάποιο χέρι πέταξε πάνω από την αύρα τους και την άγγιξε, σα να χτυπά με δάχτυλα την επιφάνεια τη στρογγυλή του νερού.

Από μακριά, ο προσωπικός μου χώρος, το βασίλειό μου, το γραφείο μου μοιάζει με κήπο. Κι από κοντά αιστάνεσαι σαν ένα πλέγμα λουλουδιασμένο να σε προστατεύει από τα φώτα, τα τζάμια, την κίνηση.

Πηγή εικόνας: logia.pblogs.gr

(σου ‘κλεψα την εικόνα Πενθεσίλεια!)

Εϊ εσύ… σ’αγαπώ βλαμμένε

October 17th, 2008

Να λοιπόν η χρυσή στιγμή. Η χρυσή κλωστή που πέρασε τη μεγάλη τρύπα και χώθηκε εκεί μέσα. Φώλιασε για έναν ολόκληρο χρόνο. Κι εμείς απομείναμε να την κοιτάμε σαν τους χάνους και να γελάμε. Και τι κάναμε; Ε, είμαστε πλέον 1 χρόνο μαζί. Και για μας αυτό είναι σπουδαίο.

Χρόνια πολλά ψυχή μου. Τη δική μας γλώσσα με τα περίεργα φωνήεντα, τα ένρινα, τις λέξεις που θυμίζουν φυλές, μωρουδίστικη προσπάθεια και σάλια και τους ήχους τους γατίσιους, θα στα τραγουδήσω όσο χρωματίζουμε τα πλακάκια προς την επόμενη βελόνα.

στο αfιερώνω

Τι με προδίδει;

October 16th, 2008

Κοίτα πώς θόλωσε το πράσινο μάτι μου. Σα τζάμι που δεν αντέχει άλλο τη θερμότητα, την υγρασία. Σαν την ουρά της γάτας που τινάζει από πάνω της όλο το βάρος της βαρετής λογικής.

(Πηγή εικόνας: churra.deviantart.com)

Έπλεξα κοτσίδια σα στεφάνι γύρω από το κεφάλι μου. Και περιμένω να ξεκινήσει η προπώληση για να βυθίσω ξανά τη μουσική μέσα σου.

Περιμένω να δω μπροστά, πάνω και κάτω μου την εικονική πραγματικότητα να ξεπερνά το γυαλί και τη διάσταση. Και χτενίζω τις γνώσεις και τη σύνθεσή μου.

Όταν βραδιάζει κι εγώ ξαπλώνω πάνω στο σύννεφό μου, όταν τουρτουρίζω και κρατώ την ανάσα μου κλειστή, όταν οι αισθήσεις μου μπαίνουν στη νεκρά, ποιος με κρατά ζωντανή; Και ποιος (τι) με προδίδει;

Πηγή εικόνας: nefrit.deviantart.com

Κύκλους κάνω

October 15th, 2008

Γιατρέ μου, οι γάτες μου σεληνιάστηκαν… τελείως.

Εδώ και δυο μέρες, συμπλέουν με τα υγρά, τη στάθμη και το μαγνητισμό του φεγγαριού. Μιλάνε, γκρινιάζουν κι απαιτούν ασταμάτητα. Στήνουν καρτέρι έξω από τις μπαλκονόπορτες από τις 07:00 και, έτσι και οσμιστούν κινητικότητα μες στο σπίτι, χαλάνε τον κόσμο και, κυρίως, τον ύπνο των υπόλοιπων ενοίκων.

Σήμερα αλήτεψα στα παλιά μου λημέρια. Εξάρχεια. Και κάθισα σε ένα -καινούργιο θαρρώ πως είναι- καφέ, στην πλατεία. Λιβανέζικο or something like that. Δεν τόλμησα να γευτώ ναργιλέ, μια και από τότε που έκοψα το κάπνισμα φοβάμαι να μιμηθώ καν την κίνηση.

Παρήγγειλα ζεστή σοκολάτα, γλυκιά, με γάλα όχι νερό. Και στο τέλος δοκίμασα παραδοσιακό γλυκό. Τυροχαλβά μου τον είπε ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης, που μου τον κέρασε μάλιστα. Και μετά ακολούθησε κι ένας γύρος από γαλακτομπούρεκο στρόγγυλο, τυλιχτό, γεμισμένο με ένα παράξενο τυρί. Κερασμένο και τούτο. Τι καλά…

Μόνη παραφωνία σε αυτό το εγκαινίασμα, το γεγονός πως το μαγαζάκι δε σερβίρει καθόλου αλκοόλ. Ναι, αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Μέχρι να πλακώσουν οι μπάτσοι, καμιά μέρα, φαντάζομαι. Αυτοί ή οι χρυσαυγίτες. Και τότε, οι μολότοφ θα πάνε σύννεφο. Τι θα πει καθαρό οινόπνευμα φίλοι μου…

Καλή Πανσέληνο guys. Πως λέμε Καλή Βδομάδα ή Χρόνια Πολλά; Ρουφήξτε την. Απομυζήστε την. Για να τρέλανε τις μαύρες γάτες μου το φεγγάρι του Οκτώβρη, σημαίνει πως έχει τη δική του θέση στο χάρτη του σύμπαντος και της χαρακτικής. Της ψυχής.

Πηγή εικόνας: bestphotoshop.blogspot.com

Παράδεισος και μια διάφανη μπάλα

October 12th, 2008

Να μπω σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές από ρόδα και σαμπάνιες, θέλω. Να ακολουθήσω πέταλα χλωμά μέχρι τη βεράντα κι εκεί να με περιμένει αφρώδης οίνος γεμάτος καμπύλες και πλάνη…

Να σβήσω το χρόνο με θρύμματα καθαρόαιμης σοκολάτας και να βυθιστώ σε καυτό νερό με φιτίλια και μυρωδιά πορτοκαλιού στην επιδερμίδα μου.

Να μου προσφέρεις ένα μπλε τριαντάφυλλο και να με αποπλανήσεις ολόκληρη τη νύχτα. Να ξαπλώσω πάνω σου και να σβήσεις δείκτες, φως, μνήμες, πρόσωπα, αλυσίδες, πάτωμα, νύχια, ποτήρι, τον καταρράκτη που μας ρουφά όλους.

Βάλε μας σ’ένα αερόστατο κι άφησέ μας να χορέψουμε πάνω από οποιαδήποτε βαρύτητα.

Πηγή εικόνας: profile.myspace.com

Next »